2010. június 24., csütörtök

Hatsune Miku


Íme az egyetlen, a megismételhetetlen Hatsune Miku! Miku a legelső karaktere a Vocaloid2 Character Vocal szériának, 2007 augusztus 31-én dobták a piacra. Neve a "hatsu" [első], "ne" [hang] és a "miku" [jövő] szavakból származik, így ami jelenthet azt is, hogy "az első hang a jövőig". Mikuhoz az alap hangot Fujita Saki, szinkronszínész, színész adta.
Miku tagadhatatlanul a legnépszerűbb karakter. Mielőtt ő megjelent a Vocaloid nem volt több egy egyszerű programnál. De aztán mikor Miku berobbant a köztudatba a rajongók videókat és dalokat kezdtek el készíteni a szoftverrel, a Vocaloid népszerűsége egyre csak nőtt. Első megjelenése az animékben a Zoku Sayonara Zetsubō Sensei c. sorozatban volt, de később a közkedvelt Lucky Starban is felbukkant, mivel Kagami Mikut cosplayelte. Egy manga is készült, a Maker Hikōshiki Hatsune Mix KEI által, aki az első két széria karakterei is megtervezte. Abban a mangában Miku egy kedves, érett, de gyakran gyereks és makacs lány, énekesi ambíciókkal. Második képregénybeli megjelenése Hachune Miku no Nichijō Roipara! című mangában volt, amiben néha szemüveget visel és az ikrek gyakran "onee-chan"nek nevezik, ami nővérkét jelent.
Leginkább j-pop, pop, anime opening jellegű dalokat szokott énekelni. Gyakran énekel, durva, szadista dalokat is, ami tökéletes ellentéte a lány törékeny megjelenésének. Jelenleg 7 különböző hangbankból lehet választani. Frissitett változatát 2010 április 10-én dobták a piacra. A YoTueb-on jelenleg 144.000 videója található, míg a Nico Nico-n "csak" 67.000
Miku 156 centi, 42 kiló, kedvenc tárgya a póréhagyma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése